تحولات لبنان و فلسطین

گیلان- شاهرخ یوسف‌زاده چابک گفت: شهر رشت دارای یک‌هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی است ولی حتی یک بیمارستان جامع درمانی ندارد.

شهر رشت حتی یک بیمارستان جامع درمانی ندارد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، شاهرخ یوسف‌زاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به "دستاوردهای ۴۰ ساله دانشگاه علوم پزشکی گیلان بعد از انقلاب اسلامی در حوزه سلامت" در رشت اشاره کرد و اظهار داشت: تغییرات مثبت زیادی بعد از انقلاب در حوزه سلامت، در کشور و استان گیلان شکل گرفت که بسیار ارزشمند بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه تغییرات شکل گرفته بعد از انقلاب در حوزه سلامت فقط در سطح کشور نبود، افزود: در شرایط بهمن سال ۵۷ تعداد بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، تعداد پزشکان و تجهیزات بسیار کمتر بود و پزشکان پاکستانی و خارجی برخی مراکز درمانی ما را اداره می‌کردند.

یوسف‌زاده چابک با اشاره به اینکه سطح زیرساخت‌ها در استان گیلان بعد از انقلاب افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: امروز در شرایطی هستیم که در داخل و خارج از کشور می‌توانیم گستردگی پذیرش داشته باشیم و بسیاری از زیرساخت‌ها بعد از انقلاب بهبود و گسترش یافته است.

وی با بیان اینکه برنامه راه‌اندازی نظام شبکه بهداشت جزء مهم‌ترین برنامه‌های شکل‌گرفته بعد از انقلاب اسلامی در دهه ۶۰ به شمار می‌رود، گفت: در راستای شکل‌گیری نظام شبکه بهداشت امروز در بسیاری از روستاهای گیلان یک شبکه بهداشت وجود دارد و این مساله یک تجربه موفق بود.

رئیس علوم پزشکی گیلان به الگوبرداری برخی کشورها و ایالات‌ از شکل‌گیری نظام شبکه‌های بهداشت ایرانی اشاره کرد و افزود: این شبکه‌های بهداشت بسیاری از مسائل درمانی، واکسیناسیون، مساله بهداشت محیط و دیگر شاخصه‌ها را پوشش می‌دهد و موجب کاهش بیماری‌هایی نظیر فلج اطفال، سل و جزام شد.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه نخستین پایگاه نظام شبکه‌های بهداشت بعد از انقلاب در استان گیلان تأسیس شد، گفت: به عنوان یک افتخار تعدادی از فعالان حوزه سلامت در زمان دفاع مقدس در استان گیلان، خانه‌های بهداشت را راه‌اندازی کرده و استان گیلان در امر پیشتاز بود.

وی به اتفاقات کم‌نظیر دیگر از جمله ادغام وزارت بهداری سابق با دانشکده‌های پزشکی در حوزه سلامت و بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: ادغام آموزش عالی پزشکی با بهداشت و درمان از جمله اتفاقات مثبت دیگر بوده و دانشکده پزشکی قبلا جزء وزارت علوم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه ادغام بهداشت و درمان با آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۴ عملی شد، گفت: تأسیس دانشکده علوم پزشکی گیلان نیز در سال ۱۳۶۴ اتفاق افتاد و این دانشگاه در حد یک اتاق در دانشگاه گیلان بود که امروز دارای ۸ دانشکده در سطح استان گیلان است.

یوسف‌زاده چابک به گستردگی و زیرمجموعه‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشته‌های مختلف دندان‌پزشکی، پرستاری و بهداشت و دیگر شاخصه‌های اشاره کرد و افزود: امروز ۵ هزار و ۷۰۰ دانشجو در حال تحصیل در رشته‌های مختلف در دانشگاه علوم پزشکی هستند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ در استان گیلان ابراز داشت: امروز برخی از مراکز درمانی شهر رشت، خدمات آموزشی نیز ارائه می‌دهند و دارای ۲۶ مرکز تحقیقات، ۹۴ مرکز بهداشتی درمانی شهری و ۲۶ بیمارستان در سطح استان گیلان هستیم که جزو دامنه فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره اینکه شهر رشت دارای هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی بوده ولی همچنان فاقد یک بیمارستان جامع درمانی است افزود: برخی از بیماری‌ها اگر زودتر شناسایی شوند قابل درمان‌تر هستند و ما تأسیس مرکز جامع سرطان را در رأس برنامه‌های خود قرار دادیم.

یوسف‌زاده چابک با اشاره به مسائل حوزه آموزش و تعداد پزشکان متخصص در شهر رشت، تصریح کرد: در سال ۱۳۵۷ شهر رشت حتی از یک نفر پزشک جراح مغز و اعصاب برخوردار نبود اما امروز شاهد افزایش تعداد پزشکان و جراحان در شهر رشت و شهرستان‌های مختلف هستیم.

وی خاطرنشان کرد: طرح توزیع نیروهای انسانی، یکی دیگر از مهم‌ترین اتفاقات بعد از انقلاب اسلامی است و این طرح به ‌گونه‌ای بود که برخی از فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی و پرستاری توانستند در بعضی بیمارستان‌ها مشغول به کار شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از طرح تحول نظام سلامت به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی نام برد و افزود: این طرح در راستای کاهش هزینه‌های درمانی مردم بود و با برخی چالش‌ها و مشکلات هم روبه‌رو است و این طرح در ابتدا در حوزه درمان بود.

یوسف‌زاده چابک به افزایش تجهیزات بیمارستان‌ها و طرح تحول آموزش بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: طرح تحول آموزش در راستای طرح تحول سلامت شکل گرفت و امروز دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کنار فعالیت‌ها و آموزش‌ها به مساله شناسایی گیاهان دارویی نیز می‌پردازد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه شناسایی گیاهان دارویی در استان گیلان تصریح کرد: تشکیل کارگروه گیاهان دارویی نیز با ریاست استاندار گیلان و با همکاری جهاد کشاورزی شکل گرفت که این مساله در کنار شناسایی گیاهان دارویی بوده و گردش مالی این گیاهان بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد دلار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به اهمیت طرح تحول سلامت در عرصه بهداشت اشاره کرد و افزود: این طرح فقط مربوط به بیمارستان‌ها نیست بلکه از آن می‌توان به عنوان کلید حل بسیاری از مشکلات در حوزه بهداشت نیز نام برد و حائز اهمیت است.

یوسف‌زاده چابک خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر تغییرات زیادی در سبک زندگی مردم پدید آمد و بیماری‌ها نیز گسترش پیدا کرد اما فقط با گسترش امکانات و بیمارستان‌ها نمی‌توان پاسخگوی نیاز جامعه شد و نظام ارجاع الکترونیک نیز در این راستا ایجاد شد.

وی به راه‌اندازی بیمارستان لاهیجان و دیگر بیمارستان‌ها در شهرستان‌های استان گیلان اشاره کرد و افزود: در راستای این برنامه‌ها طرح تأسیس یک بیمارستان جامع در رشت را در دستور کار داریم و یک بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی نیز در رشت احداث می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مساله فعالیت پزشک‌ خانواده در مراکز روستایی و شهری ابراز داشت: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع الکترونیک در راستای کاهش میزان بیماری شکل گرفته است بنابراین حلقه درمان، بهداشت و مردم، ۳ حلقه مهم در حوزه سلامت به شمار می‌روند.

یوسف‌زاده چابک خاطرنشان کرد: مردم از طریق رسانه‌ها و مسائل آموزشی سطح آگاهی خود را افزایش می‌دهند و کانون‌های سلامت نیز در حال شکل‌گیری بوده و سالیان پیش دانشکده‌های پزشکی فقط در شهرهای بزرگ وجود داشت اما امروز بسیار گسترش یافته است.

وی با اشاره به کاهش مرگ گروه سنی کودکان و نوزادان ابراز داشت: میزان مرگ کودکان یک سال و نوزادان قبلا بیشتر بود اما خوشبختانه امروز خیلی کمتر شده و امید زندگی به ۷۴ سال رسیده بنابراین بعد از انقلاب اسلامی شاهد افزایش طول عمر افراد هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه امروز ۳ هزار و ۷۵۷ پرستار در حال فعالیت در مراکز درمانی استان گیلان هستند گفت: حوزه سلامت جزء حوزه‌هایی بوده که از کارنامه موفقی بعد از انقلاب اسلامی برخوردار است و امیدواریم که به سطح مطلوب‌تری از خدمات درمانی در گیلان برسیم.

یوسف‌زاده چابک خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم گیلان در مقابل تمام عملکردهای خود پاسخگو بوده و یک الگوی علمی متناسب با نیاز جامعه و کشور در این دانشگاه در حال دنبال شدن است و اکثر کشورهای توسعه‌یافته‌ نیز در سیستم درمان و سلامت خود با چالش‌هایی روبه‌رو هستند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.